Σεμινάριο συντήρησης χωμάτινων γηπέδων από τη Redclay στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Cremonini Terre Rosse, διοργανώσαμε το πρώτο σεμινάριο συντήρησης χωμάτινων γηπέδων στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Tennis House στη Θέρμη όπου και κατασκευάσαμε 2 ολοκαίνουργια χωμάτινα γήπεδα με τα χώματα μας τηρώντας τις ιταλικές προδιαγραφές.

Ακολουθώντας το παράδειγμα Γαλλίας και Ισπανίας, η Ελλάδα επενδύει στο ιταλικό κοκκινόχωμα (περισσότεροι από 1500 τόνοι μεταφέρθηκαν στη χώρα μας τους τελευταίους 18 μήνες) ανεβάζοντας το επίπεδο των χωμάτινων γηπέδων.

Cristina και Filippo Cremonini επισκέφτηκαν πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη και είχαν την ευκαιρία να εξηγήσουν τη σημαντικότητα επιλογής των σωστών πρώτων υλών  για τη δημιουργία του μείγματος και να περιγράψουν τη διαδικασία παραγωγής του Sottomanto Cremonini, προϊόν που τους καθιέρωσε σε Ιταλία αλλά και παγκοσμίως ως τη νούμερο ένα εταιρεία παραγωγής, συνεχίζοντας το έργο των γονιών τους.

Παρών στο σεμινάριο, ένας από τους πλέον έμπειρους συντηρητές της γειτονικής χώρας,   ο Massimiliano Saggia με καταγωγή από το Veneto της Ιταλίας. Ο Max, με παρουσία και στο ATP Masters 1000 στο Foro Italico, έχει συνεργαστεί επαγγελματικά αλλά και αφιλοκερδώς με περισσότερα από 100 club παγκοσμίως, διατηρεί τη μεγαλύτερη ιστοσελίδα γύρω από τον κόσμο των χωμάτινων γηπέδων (www.tennismyself.com) και με το προσωπικό του κανάλι στο YouTube έχει καταφέρει να βοηθήσει συντηρητές σε κάθε γωνιά της γης όπου υπάρχουν clay courts. Ο Max αποκάλυψε τα μυστικά συντήρησης των χωμάτινων γηπέδων τόσο σε κανονικές όσο και σε  αντίξοες συνθήκες και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν τους συντηρητές. Επίσης υπέδειξε πρακτικά, με τη βοήθεια του Γιάννη Ζώτου (Costa Navarino, Κηφισιά,Καβούρι), τον σωστό τρόπο εργασίας και χρήσης των εργαλείων εντός του γηπέδου.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν αγώνες επίδειξης από τους αθλητές Γιάννης Κουντουράκης (ΟΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ), Μιχάλης Σακελλαρίδης (ΟΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ), Λοϊζάς Ανδρέας και Κυπριώτης Βαγγέλης (ΟΑ Αθηνών), μια εκδήλωση που τίμησαν με την παρουσία τους η κυρία Μαρίζα Γεωργίτση (δημοσιογράφος Cosmote TV) οι κύριοι Γιάννης Δουβής (αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας τένις), Πέτρος Τσαρκνιάς (πρόεδρος Γ’ ένωση), Απόστολος Μιχαλάκας (φυσικοθεραπευτής Εθνικής ομάδας) και πολλές ακόμη σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του τένις.

0e7a0275
Logo Cremonini

Επίσημοι προμηθευτές

Ηγέτης στην Ιταλία! Το 50% των συλλόγων επιλέγουν χώματα Cremonini για τα επαγγελματικά τους γήπεδα.

Ενδιαφέρεστε για τα προϊόντα μας;

Στείλτε μας ένα μήνυμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα, ώστε να βρούμε μαζί αυτό που ακριβώς χρειάζεστε για το γήπεδό σας.